Πέμπτη 23 Απριλίου 2009
Δρακολογίες
Γιορτάζει σήμερα ο Αη Γιώργης που αν και μικροσκοπικό αμούστακο αγόρι, σκότωσε κάποτε το Δράκο απαλλάσσοντας μια κοινωνία αδύναμων και φτωχών απο το άγος του φόβου και του ισχυρού. Χρόνια Πολλά λοιπόν σε Γιώργηδες και Γεωργίες!
Κάποτε οι δράκοι και τα άλλα καλά και κακά μυθικά τέρατα ήταν το βασικό συστατικό στοιχείο της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Άλλα απ' αυτά ήταν ανθρώπινα κατασκευάσματα, για να κρατούν οι λίγοι καθηλωμένους τους πολλούς και άλλα ήταν δημιουργήματα της φύσης που δεν ήταν δυνατό να εξηγηθούν.
Σύμφωνα με τον αρχαιότερο απο τους μύθους για Δράκους, είναι απόλυτη η σχέση τους με τη Μητέρα Γη και το Πατέρα Ουρανό. Με αυτήν τους την ιδιότητα, είχαν την δύναμη όχι μόνο της δημιουργίας και προστασίας, αλλά και της καταστροφής. Τους συναντάμε παντού, στην Κίνα, την Αίγυπτο, την ελληνική μυθολογία, την αρχαιότητα, στα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια, αλλά και στα σύγχρονα. Αυτή η πατρίδα, αλλά και άλλες, είναι γεμάτη απο παραδόσεις με δρακόλιμνες, δρακοτόπους, δρακανθρώπους.
Η αλήθεια για έναν παραμυθά είναι οτι ο δράκος είναι πανίσχυρος και γι αυτόν ο θησαυρός, όπου κι αν βρεθεί, δεν είναι ποτέ αρκετός. Οι δράκοι που έχουν μαζέψει πολλά πλούτη φοβούνται να τα αφήσουν αφύλακτα για καιρό, και έτσι δεν βγαίνουν συχνά από τις φωλιές τους για κυνήγι. Κοιμούνται πάνω στα λάφυρά τους. Σύμφωνα με τις γραφές των ειδικών όταν οι δράκοι γεράσουν, εκατοντάδες πετράδια και νομίσματα θα έχουν ενσωματωθεί στο δέρμα τους. Γι αυτό κοιτάτε γύρω σας καλά, και πάρτε το όπως θέλετε: Δράκοι πάντοτε ψάχνουν για θησαυρούς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου