Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Ούτε ευθιξία, ούτε εύθικτος υπάρχει


Σε κάτι παραμύθια παλιά για χώρες άλλες ευνομούμενες, συνέβαιναν κι αυτά: Εάν μια σχολική χρονιά ξεκινούσε χωρίς ελπίδες και χωρίς βιβλία, δηλαδή χωρίς μέλλον, τότε οι βασιλιάδες τα μάζευαν, έκοβαν μερικά κεφάλια στην πλατεία, για να ηρεμήσει το πλήθος, κι ύστερα παραδίνονταν κι αυτοί ανήμποροι μα εύθικτοι, στη συνείδηση του λαού τους....

Στα σημερινά παραμύθια δεν υπάρχουν ευθιξίες και άλλα τέτοια.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνείδηση... ευθιξία... πω! πω! πιπέρι στο στόμα... αυτές οι λέξεις έχουν φορολογηθεί εδώ και καιρώ στα μέρη μας... έχουν ήδη διαγραφεί από τα βιβλία μας... τα DVD μας ήθελα να πω!

Φιλί

paramythou είπε...

και είναι και βαριά η φορολόγηση αυτών των λέξεων Οδοιπόρε μου....
Ασε που σε λίγο θα φορολογείται και ακόμη και η σκέψη !

Ανώνυμος είπε...

το μάθατε το άλλο?

Η συντηρητική δεξιά είχε ορίσει οτι τα θρησκευτικά είναι μάθημα προαιρετικό, και άρα τα παιδιά που δεν θέλουν να τα διδαχθούν , μπορούν να απαλλαγούν.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της κυρίας άννας, το επανέφερε ως υποχρεωτικό μάθημα στο Λύκειο.
Το αποκαλεί μάλιστα (στο πρόγραμμα) με έναν ευρύ φιλοσοφικό τίτλο τύπου "θρησκείες και δόγματα" ώστε να κάνει εύσχημα το χατίρι στους παπάδες που αντέδρασαν και να ρίξει στάχτη στα μάτια των αλλόθρησκων που δεν είναι υποχρεωμένοι να μαθαίνουν τη χριστιανική θρησκεία.
Το βιβλίο της Α λυκείου όμως έχει τίτλο "Ορθοδοξία και πίστη" που καμμία σχέση δεν έχει με φιλοσοφίες και τέτοια.... Χα, Χα!

Χριστος

paramythou είπε...

περίμενα αρκετά να φανεί η κυρα-ευθιξία.
Δεν φάνηκε.