Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Η Τιμή ακριβότερη απο τη ζωή στην Τουρκία

Στα παραμύθια με τον πρίγκηπα, εκείνος μπαίνει τροπαιοφόρος και ενθουσιώδης ανεμίζοντας τη μπέρτα του, για να σώσει την αγαπημένη του απο την αποπνικτική αγκαλιά του κακού, απο τα νύχια του άγριου, ή απο τα αρρωστημένα σχέδια μιας κακιάς μάγισσας.
Στη διπλωματία συμβαίνουν παρόμοια πράγματα. Ο Μπάρακ Ομπάμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ με την αειθαλή κορμοστασιά και το εναλλακτικό βλέμμα στα πράγματα, εισέβαλε με τη σιγουριά ενός πρίγκηπα στην τουρκική πραγματικότητα, για να σώσει τη χώρα-γίγαντα απο το σκοτάδι. Δεν βλέπει την Τουρκία έξω απο την Ευρώπη, τους είπε με νόημα. Τους υποσχέθηκε πολλά. Κι εκείνοι του υποσχέθηκαν άλλα τόσα. Δεν συζητησαν βέβαια για ένα μικρό μέρος, την Κύπρο, όπου ακόμη οι μάνες κλαίνε για τα παιδιά τους, που σκότωσε ο Αττίλας πριν λίγα χρόνια. Ούτε συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτή τη μεγάλη επικράτεια που, θέλει να λέγεται ευρωπαϊκό κράτος.
Για να μην ξεχνιόμαστε, παραθέτουμε ένα βίντεο με τις σημερινές πριγκήπισσες του σύγχρονου παραμυθιού της Τουρκίας. Τις σκοτώνουν λέει εκεί κάτω, όταν ’’σπιλώνουν’’ την τιμή της οικογένειας. Όταν ρίχνουν το βλέμμα εκεί που δεν πρέπει.......


12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DOKIMH-DOKIMH!!! BRABO MAIROULA!!!!!!!!

XAXARIOULHS GRINIAROULHS

paramythou είπε...

Χαίρομαι που σε είδαμε και στην απο εδώ γειτονιά! Βρήκες το δρόμο; Και η δοκιμή μια καλή αρχή είναι. Μπράβο και εις ανώτερα! Τί έχεις να μας πεις για τον πλανητάρχη, εσύ που τα παίζεις αυτά στα δάχτυλα;

marianaonice είπε...

Φρίκη!!!
Δεν μπορώ να το διανοηθώ στον αιώνα μας να υπάρχουν τέτοια καθεστώτα και τέτοιες νοοτροπίες και κουλτούρες!!!

paramythou είπε...

Κι όμως υπάρχουν Μαριάννα μου. Γυναίκες που αναγκάζονται να αυτοκτονήσουν επειδή τις ’’υποχρεώνουν’’. Γυναίκες που ’’τηρούν’’ πιστά την ’’παράδοση’’. Αλλά υπάρχουν σίγουρα και οι άλλες, που προτιμούν να κινδυνέψουν, αλλά να εξαφανισθούν για να αλλάξουν ζωή. Κι όλα αυτά να σκεφτείς, γίνονται τόσο κοντά μας: στην ευρωπαϊκή Τουρκία!
Καλό σου βράδι

Justine's Blog είπε...

Αγαπημένη,
Ο Μπάρακ έδωσε τον λάθος τόνο στην αθρωπότητα με την ανιστόρητη επίσκεψη-τοποθέτησή του. Φρίκη!

paramythou είπε...

Ιουστινάκι μου καλό και κοσμογυρισμένο,
το χάπι της επίσκεψης το κατάπιαμε! Τί να κάνουμε κι εμείς οι περήφανοι έλληνες; Αναγνωρίσαμε τον κυριαρχικό ρόλο της γείτονος, τώρα με βούλα, στάμπα και υπογραφή.
Αμ’ αυτή η ιστορία με την συνάντηση Ομπάμα-Πατριάρχη Βαρθολομαίου; Τί σου λέει; Ο καημένος ο Πατριάρχης τον ευχαρίστησε που στηρίζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της Τουρκίας, έκανε δηλώσεις στα media κι ο Μπαράκ μας έβγαλε το λαδι για να πει δημόσια οτι συναντήθηκε μαζί του και να δώσει την περίφημη φωτό της συνάντησης....

Justine's Blog είπε...

Καλά έχω θέμα με τη συνάντηση. Αν δεν ήθελε να δεί τον Πατριάρχη μία ο Ομπάμα, δέκα δεν έπρεπε να θέλει ο Πατριάρχης. Κι όχι να παρακαλάει σαν επαίτης!
Εγώ δεν θα ανεχθώ άλλα ιστορικά εγκλήματα για χάρη του Φαναριού! Κατάλαβαν όλοι;

Γιάννης Παππάς είπε...

O αναλφαβητισμός και το σκοτάδι είναι ο μόνος
τρόπος (όπως και η τρομοκρατία)για να κρατήσεις ενωμένους λαούς σαν την Τουρκία
Κρίμα πολύ Κρίμα
Ο πλανητάρχης προσπαθεί για τα συμφεροντά του
και τα συμφέροντα της χώρας του εμείς τι κάνουμε.
αν θέλει τόσο πολύ τους τούρκους ας τους κάνει
πολειτία στις ΗΠΑ
καλη σου μέρα

paramythou είπε...

Ιουστίνη μου έχεις απόλυτο δίκιο. Το τελευταίο έγκλημα δε, επιτελείται στις μέρες μας. Η εξαφάνιση της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον γεγονός. Σε ένα πρόσφατο σύντομο ταξίδι μου εκεί, έμαθα οτι έχουν μείνει περίπου 1300 άτομα. Κατά τα άλλα, το Φανάρι ’’ευχαρίστησε’’ τον πλανητάρχη που στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας!!!
φιλιά πολλά
κόκκινα και πασχαλινά

paramythou είπε...

Πολύ καλή ιδέα Γιάννη! Μια αμερικανική πολιτεία δίπλα μας. Στη γειτονιά μας. Τέλεια, θα πέφτει κι απο εδώ κανένα ψίχουλο!!!

Γεφυριστές είπε...

Να περάσεις καλά Παραμυθού μου:)

ΑΓΙΑΝΑΠΑ, Β´ - Απόσπασμα

[…] Δεν είναι αγέρας τούτος του Βαγιού
δεν είναι της Ανάστασης
μα είναι της φωτιάς και του καπνού
της ζωής της άχαρης.
Κάτω απ΄ τη γέρικη συκομουριά
στεγνός ο αγέρας γύρισε
οσμίζουνταν παντού φλουριά
και μας επούλησε.

Γ. Σεφέρης

paramythou είπε...

Ομορφα λόγια, ειπωμένα με την ευωδιά της άνοιξης
Χρόνια πολλά Αλέκα