Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

νέου τύπου οι πριγκίπισες...


Η εποχή Ομπάμα ανέτρεψε πολλούς μύθους. Θα τολμούσε για παράδειγμα η Disney, στη διάρκεια της Προεδρίας Μπους να κάνει την ανατροπή; Οχι. Τώρα όμως το έκανε. Η νέα πριγκίπισσα που λανσαρίστηκε απο τη Disney είναι μαύρη. Δεν μοιάζει οξύμωρο; Την ίδια στιγμή στην πάλαι ποτέ κοιτίδα του πολιτισμού, την Ελλάδα, καίμε το κοράνι κι εξαπολύουμε κυνήγι εναντίον κατακαημένων πακιστανών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Πώς άλλαξαν οι καιροί!

Πόσο μάλλον, αν σκεφθεί κανείς οτι η εν λόγω εταιρεία είχε κατηγορηθεί παλιότερα για τις ρατσιστικές επιλογές της και την προτεσταντικού χαρακτήρα ηθικολογία της!
Η ιστορία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει η μαύρη πριγκίπισα διαδραματίζεται στον πολύπαθο αμερικανικό Νότο, στην Λουιζιάνα, με την μικρούλα Τιάνα (πτωχή πλην τίμια νεαρή καμαριέρα) να ζει την καθημερινότητά της κάνοντας βαριές δουλειές υπο τους ήχους, φυσικά, τζαζ (ωραιότατης) μουσικής. Καταφθάνει ένας πρίγκιπας απο μια μακρινή άγνωστη χώρα και συναντιέται με έναν μάγο (προφανώς τέτοιοι υπήρχαν πολλοί εκεί κάπου στην δεκαετία του 20). Απο έναν λάθος μαγικό χειρισμό ο πρίγκιπας γίνεται βάτραχος!!! Και φυσικά ένα φιλί μόνον μπορεί να λύσει τα μάγια.

Ανατροπή δεύτερη (μετά το χρώμα της Τιάνα): Η Τιάνα δίνει το φιλί στον βάτραχο, αλλά αντί να γίνει αυτός πρίγκιπας, γίνεται εκείνη βατραχούλα...... Η πλοκή που ακολουθεί ίσως ξεμπερδεύει τα πράγματα αλλά σίγουρα οι ιθύνοντες βρέθηκαν μπροστά σε πολλά διλήμματα με τη νέα πριγκίπισα.


Μέχρι και δουλειά ίσως αναγκαστούν να της αλλάξουν, επειδή την εποχή εκείνη μία μαύρη καμαριέρα, μόνο σκλάβα θα μπορούσε να είναι. Φημολογείται μάλιστα οτι στην πρώτη εκδοχή του παραμυθιού, της είχαν δώσει το όνομα Μάντι, αλλά η αλλαγή κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού το γυναικείο αυτό όνομα στη Νέα Ορλεάνη ήταν συνδεδεμένο με τη δουλεία.

Πάντως όπως στα περισσότερα παραμύθια, υπάρχει happy end. Εκείνος μεταμορφώνεται σε σούπερ πρίγκιπα και μάλιστα (ανατροπή τρίτη:) λευκό, περίπου σαν την Χιονάτη, (εκείνη που ήταν λευκή σαν το χιόνι, ναι!) την πρώτη απο τις πριγκίπισσες που λανσάρισε η εταιρεία πριν πολλά-πολλά χρόνια!


Τί είπατε; οτι η πλειονότητα των αμερικανών σε λίγα χρόνια θα είναι έγχρωμοι; Λέτε να μην το σκέφθηκαν αυτό εκεί στην Disney; Το έχω ξαναπεί. Στα παραμύθια, βρίσκεις κλεισμένες τις μεγαλύτερες αλήθειες...

5 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

πάντως στην φωτό σάμπως του φέρνει κάπως..

τα "παραμύθια" είναι πηγή αλήθειας..

χαιρετώ σας..

Κατερινα Μαλακατε είπε...

τα "παραμύθια" και δη τα χρυσοπληρωμένα είναι πηγή αλήθειας. Κι εγώ σα μικρό κοριτσάκι θα δω κι αυτη την ιστορία. Η Disney με όλα τα κουσούρια της ήταν πάντα η αδυναμία μου.

Μαίρη Σάββα είπε...

Ναί καλέ μου Ευρύνοε, τα παραμύθια είναι πηγή αλήθειας και πίνουμε απο αυτήν για να ξεδιψάσουμε, να ανανεωθούμε, να δροσίσουμε την ψυχή μας...
....
Μωρέ καλά λες, πως του ’’φέρνει’’. Εχεις πετύχει κανέναν που του μοιάζει στις περιπλανήσεις σου;

Μαίρη Σάββα είπε...

Γειά σου Κατερίνα! Πηγή αλήθειας είναι και τα πενιχρά, και τα χρυσοπληρωμένα παραμύθια. Η αλήθεια μπορεί να κρυφτεί παντού. Εσύ που διαβάζεις πολύ, το ξέρεις καλά, ε; Η αλήθεια δεν κάνει διακρίσεις και είναι για όλους.
Οσο για γις αδυναμίες μας, δεν πειράζει, ας τις ομολογούμε.

Ανώνυμος είπε...

情色,成人,A片,自拍,A片,ut聊天室,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風