Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ερχεται η Ωρα της Γης!




Επειδή όπως στα παραμύθια, το σκοτάδι βγάζει πάντα ένα μήνυμα, επειδή συμβολίζει ένα τέλος, αλλά ταυτόχρονα και μια νέα αρχή, ελάτε να σκοτεινιάσουμε, ο καθένας μας, το δικό του μικρό ή μεγάλο σύμπαν δίνοντας ένα συμβολικό και ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής : Λοιπόν, στις 20:30, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης– στέλνοντας ένα ισχυρό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις του πλανήτη αναμένεται να συμμετάσχουν στη φετινή «Ώρα της Γης».

Με αυτόν τον τρόπο θα σταλεί ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου, λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι απαιτούμε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, προς όφελος του πλανήτη.


Οχι, μή νομίζετε οτι διάβασαν όλες αυτές οι χώρες το παιδικό βιβλίο ’
’Ο Κόσμος Τρελάθηκε, ή ο Κόσμος Ζεστάθηκε’’, της αφεντιάς μου και των Εκδόσεων Λιβάνη, απλώς στην Ελλάδα, η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία του WWF διοργανώνεται σε συνεργασία με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Μνημεία που αποτελούν παγκόσμια σύμβολα όπως ο Παρθενώνας και ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, αλλά και εθνικά τοπόσημα, όπως το κτίριο του ελληνικού Κοινοβουλίου και ο λόφος του Λυκαβηττού στην Αθήνα, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλα ιστορικά κτίρια και τοποθεσίες θα σκοτεινιάσουν, και θα στείλουν ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 35 δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.
Οι Ελληνικές πόλεις έρχονται να προστεθούν σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο πόλεων (μέχρι στιγμής 538), μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Πεκίνο, το Μπουένος Άιρες, η Κωνσταντινούπολη, η Μόσχα και το Παρίσι.

Κάθε πολίτης που δηλώνει επίσημα συμμετοχή στην Ώρα της Γης του WWF, στέλνει το μήνυμα ότι συμμετέχει στον αγώνα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής! Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece.

9 σχόλια:

Justine's Blog είπε...

Μικρή μου ευαισθητούλα,
Τί πιό όμορφη ώρα απ΄αυτήν που θα κλείσουμε το ηλεκτρικό και θα μεταφερθούμε σε ένα σκηνικό βαζαζβί του εαυτού μας! Αλήθεια, πώς ξεφύγαμε και δεν ζούμε χωρίς τηλεόραση , χωρίς διαδίκτυο, χωρίς κουζίν ή πλυντήριο;
Εγώ θα σε ακολουθήσω γιατί μόλις αναχώρησε ο Ομπάμα απο την Οττάβα, όπου έπεισε τον καρασυντηρητικό Χάρπερ να μειώσουν την εκβολή των δηλητηριωδών αερίων.
Αντε το παραμυθάκι σου διαβάζεται!!!
Φιλιά με χιόνι προς το παρον

paramythou είπε...

Γειά σου καναδέζα μου χιονισμένη!
Αν αυτοί τα βρήκαν με τα ποσοστά δηλητηριωδών αερίων, τότε θεέ μου, πραγματικά κάτι άλλαξε με την εποχή του νέου Πλανητάρχη! Λες;
Λες να δούμε κι άλλα; Δεν μπορώ να το πιστέψω! Αν και είμαι γενικά αισιόδοξος τύπος, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τολμώ να ενθουσιαστώ. Θα δείξει...
Οσο για τη δυνατότητά μας για μια ζωή χωρίς τηλεόραση, διαδίκτυο, κουζίνα και πλυντήριο, άστο καλύτερα. Τώρα που μάθαμε να ζούμε με την τεχνολογία, πώς να την εγκαταλείψουμε; Ενα μήνυμα είπαμε να δώσουμε, κι αυτό ας είναι ηχηρο. ΗΧΗΡΟ, λέω. ΗΗΗΗΧΧΧΗΗΗΡΡΡΡΟΟΟΟΟ, για όσους δεν άκουσαν.....
φιλιά πολλά καλή μου,
θα σου θυμήσω να σβήσεις τα φώτα στις 28 Μαρτίου, πέστο και στη μπλογκογειτονιά σου!

Ανώνυμος είπε...

δεν θα τα σβήσω, δεν θα τα σβήσω, δεν θα τα σβήσω! :p

paramythou είπε...

Γιατί Βασιλόπουλο; Αν δεν γίνει συσκότιση πώς θα σου δοθεί η ευκαιρία να φύγεις απο το παραμύθι της Σταχτοπούτας, για εκείνο της Χιονάτης; Το σκοτάδι απελευθερώνει δυνάμεις. Γεννά καινούργιες. Εξαγνίζει και ανανεώνει. Ετσι με το φως που ξαναγεννιέται, ολο και κάτι νέο προκύπτει. Σε έπεισα; Πρόσεξε. Αν οχι, υπάρχουν κι άλλα βασιλόπουλα.....

Ανώνυμος είπε...

Ναι, άλλα ένα μπόρεσε και ξύπνησε τη χιονάτη! ;)
Εντάξει, δεν μπορώ να επιβάλλω στο σπίτι να κλείσουμε όλοι τα φώτα! Πιστεύω, ότι σημασία έχει να έχουμε περιβαλλοντική συνείδηση σαν τρόπο ζωής.

Γεφυριστές είπε...

Εχω εδώ και πολύ καιρό σταματήσει να πιστεύω στον συμβολισμό. Ίσως επειδή διαβάζω πολλά παραμύθια και προτιμώ τον κόσμο τους. Είναι ρεαλιστικός τελικά. Ήρθαν τα πάνω κάτω. Πιστεύω ότι ειναι καιρός αντί να σβήνουμε τα φώτα για να λάβουν οι "ηγέτες" το μήνυμά μας να ... "αλλάζουμε" τα δικά τους!! Μάλλον ταιριάζει καλύτερα και με την έκκλησή σου ΗΗΗΗΧΧΧΗΗΗΡΡΡΡΟΟΟΟΟ:)
Καλό ΣΚ

Υ.Γ. Ιουστίνη μου; Πολλά φιλιά κι από μένα

paramythou είπε...

Αγαπητή Αλέκα,
Προτιμάς τον κόσμο των παραμυθιών γιατί είναι πιο αληθινός. Τον προτιμώ κι εγώ για τον ίδιο λόγο. Αναζητώ και βρίσκω, πάντοτε σχεδόν, ρεαλιστικά στοιχεία στα παραμύθια, γι αυτό και ’’το κλικ’’ απο την πραγματικότητα, μας ’’πετάει’’ πίσω σε αυτά. Μόνο που ο συμβολισμός στο παραμύθι είναι πολύ ισχυρός. Είναι το κλειδί για την κάθε ιστορία, είναι το μέσο για να την ανοίξεις, να ταξιδέψεις μαζί της και να επιστρέψεις στην, κακή, πράγματικότητα. Γι αυτό ο συμβολισμός έχει αξία, ή τέλος πάντων, ας του δώσουμε εμείς την αξία που πρέπει και ας μην αφήνουμε άλλους να τον εκμεταλλεύονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ενα μήνυμα είπαμε να δώσουμε, κι αυτό ας είναι ηχηρο. ΗΧΗΡΟ. ΗΗΗΗΧΧΧΗΗΗΡΡΡΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ, για όσους δεν άκουσαν.....

Υ.Γ. Τα φιλιά πάνε στην Ιουστίνη;

Justine's Blog είπε...

Α! Τι ευτυχία να λαβαίνω τα φιλιά της Αλέκας μέσα απο το μπλόγκ σου, Μαιρούλα. Είναι σπουδαία η Αλέκα, πολυάσχολη, κι όμως βρίσκει χρόνο να κάνει εθελοντική δουλειά, να προωθεί της ζωής τα όμορφα και να μου στέλνει τα φιλιά της.
Κι απο μένα πολλά φιλιά στην Αλέκα και σε σένα μικρή μου (για να μη ζηλεύεις!!!)

paramythou είπε...

Μπράβο στην Αλέκα, Μπράβο και στην Ιουστίνη!
Πολύ χαίρομαι κορίτσια που έγινα κι έγώ ένα μικρό γεφυράκι σε αυτόν διαδικτυακό κόσμο