Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Δώρο στο Μέγαρο

Εμαθα κι εγώ οτι το Δημόσιο ''εξυπηρετεί'' δανειακά το Μέγαρο Μουσικής και είπα κι εγώ να σπεύσω!!!!
Πάω λοιπόν αύριο πρωί πρωί να ζητήσω κι εγώ ''εξυπηρέτηση'' επειδή ένα ζόρι το τραβάω κι εγώ η Παραμυθού. Θα πάω λοιπόν, γιατί κι εγώ τον πολιτισμό διαδίδω και το δικαίούμαι το δωράκι μου !

Μπορεί να περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, αλλά ο Πολιτισμός είναι πολιτισμός. Κι αν μια κοινωνία μένει προσηλωμένη στον πολιτισμό της, όλα καλά θα πάνε. Διότι γιατί ζει μια χώρα; Για την περηφάνεια της, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Για να κυκλοφορούν οι πολίτες της με το κεφάλι ψηλά, κι ας είναι το στομάχι άδειο, τα παιδιά χωρίς σχολεία, τα σπίτια χωρίς θέρμανση, οι συνταξιούχοι χωρίς αξιοπρέπεια και οι εργαζόμενοι χωρίς αύριο....

Το δημόσιο μπορεί να μην τους πληρώνει στους πολίτες, τις οφειλές που χρονίζουν, μπορεί να μην πληρώνει ούτε αποζημιώσεις στους απολυμένους, μπορεί να θέλει να μας τα πάρει απο παντού με παράλογους και υπερβολικούς φόρους, αλλά ο Υπουργός Οικονομικών, με διάταξη που εισήγαγε στο φορολογικό νομοσχέδιο, ορίζει οτι το κράτος αναλαμβάνει να αποπληρώσει δάνειο ύψους 95 εκ Ευρώ που έχει δοθεί από την Εθνική Τράπεζα στο Μέγαρο Μουσικής.

Διότι κύριοι, αυτός είναι ο προορισμός της Τράπεζας. Εχει μία ευθύνη για τη διάσωση του γοήτρου και του ''περήφανου'' πολιτισμού της χώρας αυτής. Βεβαίως, τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι δεν είναι μόνο 95 εκ Ευρώ, όπως ειπώθηκε, καθώς δεν έχουν υπολογιστεί οι τόκοι. Το δάνειο έχει εικοσιπενταετή διάρκεια με εξαετή περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή κεφαλαίου. Πολιτισμένα πράγματα.

Τί είπες Κοκκινοσκουφίτσα; Οτι το Μέγαρο ήταν δωρεά ιδιώτη προς το Κράτος; Γιατί δεν το λές αυτό στο υπουργείο των Οικονομικών Κοκκινοσκουφίτσα μου και στον κ.Παπακωνσταντίνου; Ετσι είναι οι δωρεές στο δικό μας παραμύθι μικρή μου. ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: